Traxxas Stampede 4x4, 2.4 GHz TQ

100% водозащитен при управление в дъжд и сняг.

Traxxas Stampede 4x4 е по-евтиния вариант на Traxxas Stampede 4x4 VXL. Подходящ за по-малките ни клиенти, които тепърва навлизат в хобито. Максималната скорост от около 55 км/ч е достатъчна за забавление на открито. Основната разлика с по-бързия вариант е в управляваща електроника и електро двигателя. Еднакво забавен е на черен път, в гората или на асфалта. Модела се предлага и в по-евтин вариант, само със задно задвижване - Traxxas Stampede.

Задвижване.

Traxxas Stampede 4x4 е оборудван с XL-5 електроника и Titan 12-Turn 550 мотор. Модела може да се управлява с включения в комплекта 8.4V NiMH акумулатор или с 2S LiPo акумулатор за увеличаване динамиката и времето за управление на модела с един заряд. Ако ви притеснява максималната скорост на модела и искате първо да свикнете с него, лесно може да включите тренировъчния режим, който ще отнеме около 40% от максималната скорост и динамика на Traxxas Stampede 4x4.

Шаси и кормилно управление.

Както при други свои модели, така и при Stampede 4x4 инженерите на Traxxas са използвали модулно шаси. Това ви позволява за кратко време да разкачите предницата и/или задницата от централната част на модела с цел обслужване, ремонт или тунинг. Модела е оборудван с 4 прецизно изработени маслени амортисьора, които допълнително допринасят за удоволствието от управлението на Stampede 4x4, без значение дали модела се движи по равна или офроуд настилка. За завиването се грижи мощна дигитална влагозащитена серво машинка.

Амортисьори и диференциали.

Диференциалите на Traxxas Stampede 4x4 са фабрично заредени със силиконово масло. Имате възможност да го подмените със силиконово масло с различен от заводския вискозитет. По този начин можете да настроите работата на всеки от диференциалите по собствено усмотрение и желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели, съответно пътното поведение на модела. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas Stampede 4x4 е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQ апаратура. Антената е вградена в тялото на предавателя, което предотвратява възможността от счупването й, нуждата от разгъване и т.н.

Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas,  обозначен с Ready-To-Race®, е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. В комплекта дори получавате акумулатор за захранване на модела - 8.4V 3000mAh NiMH. Единственото, което трябва да закупите допълнително e зарядно устройство за него и 4 броя АА батерии за дистанционното управление, които ще намерите хоби център  Нитро Планет.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

Traxxas Stampede 4x4 е оборудван с електроника, която ви позволява да управлявате модела и с LiPo акумулатори с волтаж 7.4V (2S LiPo). Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Забавление не само при управлението на модела.

Traxxas Stampede 4x4 може да бъде разглобен до последния винт. След което с помощта на инструкцията от комплекта може да го сглобите отново. За голяма част от нашите клиенти удоволствието от работата по модела е не по-малко от това да го управляват. Грижата за него е изцяло ваша - периодично обслужване, преглед за амортизирани части и подмяната им, в случай, че това се налага. Ако нямате възможност, без значение от причината, да поддържате сами своя модел в изправност, може да се доверите на нашия квалифициран сервиз.

За ваше удобство хоби център Нитро Планет разполага със секция Документация. В нея ще откриете в PDF формат всички оригинални на английски език ръководства за Traxxas Stampede 4x4 - инструкция за експлоатация и настройка на модела, списък с вложените и опционални (тунинг) части, схема на разглобеното състояние на модела и др.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas Stampede 4x4, водозащитен и готов за управление при дъжд и сняг;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz, захранвано от 4 батерии АА (батериите не са включени в комплекта);
 • различни по дебелина подложни шайби за оптимална, спрямо желанието ви, настройка на пружините на амортисьорите;
 • резервни щипки за купето;
 • NiMH акумулатор, 8.4V 3000mAh;
 • зарядно устройство за NiMH акумулатори, за 12V автомобилна запалка (не може да се използва за основно зарядно устройство);
 • допълнителни лепенки с различни надписи за купето;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език;
 • гаранционна карта.

Какво е нужно да закупите допълнително.

Зарядното устройство, което получавате в комлект с модела, е предвидено за случаите, когато сте навън и имате нужда от дозареждане на акумулатора на Traxxas Stampede 4x4. То не е разчетено за чести и натоварващи зареждания, които биха го амортизирали. Затова, ако не разполагате с подходящо зарядно устройство, може да разгледате зарядните устройства, които предлагаме. Ако имате нужда от съвет при избора му, може да използвате някои от начините за връзка с нас. Разбира се, не забравяйте за 4 броя АА батерии за дистанционното управление.

Гаранция.

Всички модели, закупени от хоби център Нитро Планет, имат търговска гаранция, както и 2 години гаранция за съответствие. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 397 mm;
 • височина: 227 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 275 mm;
 • предна следа: 340 mm;
 • задна следа: 340 mm;
 • тегло: 2.57 kg;
 • гуми: Chevron Maxx™ 2.8"
 • джанти: 2.8" Chrome (All-Star™)
 • контролер: XL-5™ Electronic Speed Control
 • двигател: Titan® 12T 500 (12-turn)
 • задвижване: 4x4;
 • максимална скорост: около 55 км/ч.

Моля да имате предвид, че за разлика от резервните и тунинг части, не всички модели на Traxxas са налични по всяко време в нашия реален магазин. Преди да направите онлайн поръчка за този модел, свържете се с нас, за да ви информираме за текущата му наличност. В случай, че избраният от вас модел не е наличен, ние можем да го доставим за вас в рамките на до 10 работни дни.

---------------------Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas Stampede 4x4, 2.4 GHz TQ

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX67054-1
 • Наличност: В наличност
 • 763.70лв.
 • без ДДС: 636.42лв.