Traxxas E-Maxx Brushless, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

100% водозащитен при управление на дъжд, сняг и кал.

Traxxas E-Maxx Brushless е едно от най-добрите предложения на пазара на радиоуправляеми камиони. Той съчетава в себе си огромна мощност, изключителна динамика в целия оборотен диапазон, висока проходимост и спираща дъха максимална скорост. Управлението му на всякакъв терен е голямо удоволствие. Двигателя, трансмисията, шасито и ходовата част - те са готови да поемат натоварването дори на 2 х 3 клетъчни литиево-полимерни батерии (общо 6 клетки, 22.2 волта).

Безчетково задвижване.

MXL-6s. Означение, всяващо респек. Синоним на брутална мощност. 6.5мм конектори със златно покритие, оптимизирано пасивно и активно охлаждане, двигател Castle 2200 Kv 75мм. Това е комбинация, която във всеки един момент може да задържи изправен E-Maxx Brushless на задните гуми в продължение на повече от 100 метра. Разбира се, в комплекта е включено и пето колело, което по ваше желание можете да закрепите в задната част на камиона. Задачата му е да ви предпази от неволно преобръщане на модела ако прекалите с рязкото подаване на газ дори и в движение.

За обуздаване на цялата тази мощ, освен здраво шаси и задвижване, е нужен и добър захват на джантите към полуосите. Единствено при Traxxas ще откриете 17мм splined главини и гайки, осигуряваща още по-здраво и надеждно закрепване на колелата. Профилираната главина няма да позволи преждевременна амортизация на този възел и ще предава въртящия момент от трансмисията на колелата без опити да превърти в леглото на джантата.

Амортисьори и диференциали.

За разлика от други марки, при които масово се използва грес, всички модели на Traxxas са с отлично конструирани и уплътнени диференциали. Което позволява използването на силиконово масло с различен вискозитет в тях. Имате възможност да настроите всеки отделен диференциал по собствено желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели на различни терени. Фабрично диференциалите и амортисьорите са заредени с масло от производителя. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла.

Шаси и кормилно управление.

С цел сваляне центъра на тежеста и подобряване устойчивостта на модела в завои и при висока скорост, инженерите от Traxxas увеличиха междуосовото разстояние с 30 мм. А за тягата на кормилното управление се погрижиха с добавяне на втора серво машина. Така E-Maxx Brushless разполага общо с 18 кг сила за завиване, напълно достатъчна да завърти колелата в желана от вас посока при всякакви условия и скорости. В допълнение - използваните серво машинки са дигитални и уплътнени срещу вода. Уплътнена и водоустойчива е и кутията на приемника.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas E-Maxx Brushless е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ на прашна или хлъзгава настилка системата няма да позволи на модела да се завърти и да поднесе, а ще го ускори в права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Ready-To-Race®.

Всеки модел на Traxxas с обозначение Ready-To-Race® е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. Модела е оборудван с всичко, от което имате нужда. Единственото, което ви трябва допълнително са акумулатори и зарядно устройство, както и 4 батерии АА за захранване на предавателя. Ако това е първият ви модел и не разполагате с тях, можете да ги закупите от нас.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

За да постигнете максималната скорост и динамика на Traxxas E-Maxx Brushless Edition ще са ви нужни 2 броя 2S (всяка по 7.4V, общо 14.8V) или 2 броя 3S (всяка по 11.1V или общо 22.2V) LiPo батерии и зарядно устройство. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas E-Maxx Brushless Edition, напълно водозащитен при управление в дъжд, сняг, кал;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz TQi, захранвано само от 4 батерии АА;
 • набор от инструменти за пълното разглобяване, сглобяване и ежедневното поддържане на модела;
 • различни по дебелина подложни шайби за оптимална, спрямо желанието ви, настройка на пружините на амортисьорите;
 • шайби с различна пропускателност за настройка на амортисьорите;
 • резервни щипки за купето;
 • допълнителни лепенки с различни надписи за купето;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език.

Гаранция.

Всички модели Traxxas, закупени от хоби център Нитро Планет, имат гаранция 2 години. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 571 mm;
 • височина: 241 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 335 mm;
 • предна следа: 419 mm;
 • задна следа: 419 mm;
 • клирънс в центъра на модела: 101 mm;
 • тегло на модела: 4.36 kg;
 • гуми: Maxx® (6.3" x 3.8");
 • джанти: 3.8" Split-Spoke (black chrome);
 • контролер: MXL-6s Waterproof (напред, назад, спирачка);
 • brushless 2200KV;
 • задвижване: 4х4 с кардани;
 • максимална скорост: 56+ км/ч с NiMH батерии, 70+ км/ч с 2S LiPo и 105+ км/ч с 3S LiPo батерии;

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas E-Maxx Brushless, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX39086-4
 • Наличност: В наличност
 • 1,506.90лв.
 • без ДДС: 1,255.75лв.