Traxxas E-Revo 1/16 VXL, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

100% водозащитен при управление на дъжд, сняг и кал.

В Traxxas преоразмерихме всичко … освен мощността. E-Revo иновация, прецизност и динамика – вече и в размер 1/16.

Неоспорим е факта, че Traxxas отдавна поставя стандарти за мощност, динамика и иновации. Сега, за първи път, скоростта, динамиката и надеждността, които очаквате от Traxxas са налични в модел с този мащаб. E-Revo 1/16 VXL е наполовина на размера на E-Revo, но не го наричайте “мини”. Под купето на това малко зверче ще откриете спечелилата вече няколко поредни пъти в национални шампионати в САЩ технология, използвана в окачването, изключително мощен Velineon® безчетков мотор, както и иновации, използвани в Traxxas Revo 3.3 и Traxxas E-Revo.

Някои малки модели са бързи за мини версиите им. Но това за Traxxas не е достатъчно. E-Revo 1/16 VXL е наистина бърз. Почти два пъти по-бърз от повечето мини модели и по-бърз от голяма част от предлаганите на пазара електрически и задвижвани с нитро модели в мащаб 1/10 и 1/8.

Новият VXL-3m спийд контролер в комбинация с Velineon® 380 мотор са напълно съвместими с LiPo 2S и 3S батерии, както и с 6-12 клекти NiMH батерии. Към това следва да добавим и чакащата патент технология на Traxxas - Training Mode™, която позволява на по-неопитните собственици на модела да ограничат подаването на тяга на 50%. Мотора на E-Revo 1/16 е най-големият в своя клас. Sintered ротор, Neodumium магнити, позлатени 3.5 мм накрайници – това са само част от нещата, осигуряващи на мотора 50 000 оборота чистокръвна електрическа тяга, скорост и динамика.

Модела не се страхува от вода.

Електрониката на E-Revo 1/16 VXL е защитена от водни пръски, което ще ви достави допълнително удоволствие, гарантирайки ви безпроблемно управление на модела през локви, в кал, сняг и т.н. Същото важи и за вградената серво машинка.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas E-Revo 1/16 VXL е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ на прашна или хлъзгава настилка системата няма да позволи на модела да се завърти и да поднесе, а ще го ускори в права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Амортисьори и диференциали.

За разлика от други марки, при които масово се използва грес, всички модели на Traxxas са с отлично конструирани и уплътнени диференциали. Което позволява използването на силиконово масло с различен вискозитет в тях. Имате възможност да настроите всеки отделен диференциал по собствено желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели на различни терени. Фабрично диференциалите и амортисьорите са заредени с масло от производителя. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла.

100% Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas,  обозначен с Ready-To-Race®, е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. В комплекта дори получавате батерия за захранване на модела. Единственото, което трябва да си набавите е зарядно устройство за нея и 4 броя АА батерии за дистанционното управление, които можете да закупите от своя хоби център  Нитро Планет.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

Може да управлявате своя модел и с акумулатора, който е в комплекта. Той ще ви донесе достатъчно забавни моменти. Но за да постигнете оптималната или максималната динамика на Traxxas E-Revo 1/16 VXL ще ви е нужен един LiPo акумулатор, съответно предлагащ 7.4V (2S LiPo) или 11.1V (3S LiPo) и зарядно устройство за него. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas E-Revo 1/16 VXL, 4x4, напълно водозащитен при управление в дъжд, сняг, кал;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz (TQi), захранвано само от 4 батерии АА;
 • акумулаторна батерия за модела - 7.2V NiMH 1200 mAh;
 • набор от инструменти;
 • резервни щипки за купето;
 • допълнителни лепенки с различни надписи за купето и спойлера;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език;

Гаранция.

Всички модели Traxxas, закупени от хоби център Нитро Планет, имат гаранция 2 години. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 328 mm;
 • височина: 117 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 202 mm;
 • предна следа: 239 mm;
 • задна следа: 239 mm;
 • тегло: 1.09 kg;
 • гуми: Talon 2.0";
 • джанти: 2.0" Gemini (black-chrome);
 • контролер: Waterproof Velineon® VXL-3m (напред, назад, спирачка);
 • двигател: Velineon 380 Brushless;
 • задвижване: 4х4 с кардани;

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas E-Revo 1/16 VXL, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX71076-3
 • Наличност: В наличност
 • 690.20лв.
 • без ДДС: 575.17лв.