Traxxas E-Revo 1/16 VXL, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

100% водозащитен при управление в дъжд и сняг.

Преоразмерено е всичко … освен мощността. E-Revo иновация, прецизност и динамика – вече и в размер 1/16.

Неоспорим е факта, че Traxxas отдавна поставя стандарти за мощност, динамика и иновации. Сега, за първи път, скоростта, динамиката и надеждността, които очаквате от Traxxas са налични в модел с този мащаб. E-Revo 1/16 VXL е наполовина на размера на E-Revo, но не го наричайте “мини”. Под купето на това малко зверче ще откриете спечелилата вече няколко поредни пъти в национални шампионати в САЩ технология, използвана в окачването, изключително мощен Velineon® безчетков мотор, както и иновации, използвани в Traxxas Revo 3.3 и Traxxas E-Revo VXL Brushless.

Новият VXL-3m спийд контролер в комбинация с Velineon® 380 мотор са напълно съвместими с LiPo 2S и 3S батерии. Към това следва да добавим и възможността да активирате тренировъчния режим Traxxas Training Mode™, който позволява на по-неопитните собственици на модела да ограничат динамиката до около 50%. Мотора на E-Revo 1/16 е най-големият в своя клас. Sintered ротор, Neodumium магнити, позлатени 3.5 мм накрайници – това са само част от нещата, осигуряващи на мотора 50 000 оборота чистокръвна електрическа тяга, скорост и динамика.

Модела не се страхува от вода.

Електрониката на E-Revo 1/16 VXL е защитена от водни пръски, което ще ви достави допълнително удоволствие, гарантирайки ви безпроблемно управление на модела през локви, в кал, сняг и т.н. Същото важи и за вградената серво машинка.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas E-Revo 1/16 VXL е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ на прашна или хлъзгава настилка системата няма да позволи на модела да се завърти и да поднесе, а ще го ускори в права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Амортисьори и диференциали.

Диференциалите на Traxxas E-Revo 1/16 VXL са фабрично заредени със силиконово масло. Имате възможност да го подмените със силиконово масло с различен от заводския вискозитет. По този начин можете да настроите работата на всеки от диференциалите по собствено усмотрение и желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели, съответно пътното поведение на модела. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла.

100% Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas,  обозначен с Ready-To-Race®, е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. В комплекта дори получавате батерия за захранване на модела. Единственото, което трябва да си набавите е зарядно устройство за нея и 4 броя АА батерии за дистанционното управление, които можете да закупите от своя хоби център  Нитро Планет.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

Може да управлявате своя модел и с акумулатора, който е в комплекта. Той ще ви донесе достатъчно забавни моменти. Но за да постигнете оптималната или максималната динамика на Traxxas E-Revo 1/16 VXL ще ви е нужен един LiPo акумулатор, съответно предлагащ 7.4V (2S LiPo) или 11.1V (3S LiPo) и зарядно устройство за него. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Забавление не само при управлението на модела.

Traxxas E-Revo 1/16 VXL може да бъде разглобен до последния винт. След което с помощта на инструкцията от комплекта може да го сглобите отново. За голяма част от нашите клиенти удоволствието от работата по модела е не по-малко от това да го управляват. Грижата за него е изцяло ваша - периодично обслужване, преглед за амортизирани части и подмяната им, в случай, че това се налага. Ако нямате възможност, без значение от причината, да поддържате сами своя модел в изправност, може да се доверите на нашия квалифициран сервиз.

За ваше удобство хоби център Нитро Планет разполага със секция Документация. В нея ще откриете в PDF формат всички оригинални на английски език ръководства за Traxxas E-Revo 1/16 VXL - инструкция за експлоатация и настройка на модела, списък с вложените и опционални (тунинг) части, схема на разглобеното състояние на модела и др.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas E-Revo 1/16 VXL 4x4, водозащитен и готов за управление при дъжд и сняг;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz (TQi), захранвано от 4 батерии АА (батериите не са включени в комплекта);
 • акумулаторна батерия за модела - 7.2V NiMH 1200 mAh;
 • зарядно устройство за NiMH акумулатора, за 12V автомобилна запалка (не може да се използва за основно зарядно устройство);
 • резервни щипки за купето;
 • допълнителни лепенки с различни надписи за купето и спойлера;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език;
 • гаранционна карта

Какво е нужно да закупите допълнително.

Зарядното устройство, което получавате в комлект с модела, е предвидено за случаите, когато сте навън и имате нужда от дозареждане на акумулатора на Traxxas E-Revo 1/16 VXL. То не е разчетено за чести и натоварващи зареждания, които биха го амортизирали. Затова, ако не разполагате с подходящо зарядно устройство, може да разгледате зарядните устройства, които предлагаме. Ако имате нужда от съвет при избора му, може да използвате някои от начините за връзка с нас. Разбира се, не забравяйте за 4 броя АА батерии за дистанционното управление.

Гаранция.

Всички модели, закупени от хоби център Нитро Планет, имат търговска гаранция, както и 2 години гаранция за съответствие.  Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 328 mm;
 • височина: 117 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 202 mm;
 • предна следа: 239 mm;
 • задна следа: 239 mm;
 • тегло: 1.09 kg;
 • гуми: Talon 2.0";
 • джанти: 2.0" Gemini (black-chrome);
 • контролер: Waterproof Velineon® VXL-3m (напред, назад, спирачка);
 • двигател: Velineon 380 Brushless;
 • задвижване: 4х4 с кардани;

Моля да имате предвид, че за разлика от резервните и тунинг части, не всички модели на Traxxas са налични по всяко време в нашия реален магазин. Преди да направите онлайн поръчка за този модел, свържете се с нас, за да ви информираме за текущата му наличност. В случай, че избраният от вас модел не е наличен, ние можем да го доставим за вас в рамките на до 10 работни дни.

---------------------Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas E-Revo 1/16 VXL, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX71076-3
 • Наличност: В наличност
 • 744.40лв.
 • без ДДС: 620.33лв.