Traxxas Revo 3.3, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

За 14-та поредна година читателите на реномираното американско списание за радиоуправляеми модели RC Car Action избраха Traxxas Revo 3.3 за най-добър нитро камион на годината.

Ако трябва да опишем с една дума Traxxas Revo 3.3, то най-подходящата би била иновация. Всички последни разработки и технически решения на инженерите на Traxxas са вложени в този безпорен лидер сред монстърите. Шасито на Revo 3.3 е едно от тях. Твърде нестандартно на пръв поглед решение, нали? Това, което, то ви дава е още повече сцепление с настилката, още повече гъвкавост при преодоляване на всякакви препятствия и терени и не на последно място – отлично поведение не само в завои, но и при старт/спиране. Който веднъж се е докоснал до Revo 3.3 едва ли би взел решение да го замени с камион със стандартно окачване. Обърнете внимание и на амортисьорите. Хоризонтално разположени, алуминиеви, регулируеми, два отпред и два отзад - технология, взаимствана от Формула 1. Благодарение на това Traxxas Revo 3.3 получава допълнителна стабилност, голям диапазон за настройка на шасито и предсказуемо поведение при висока скорост.

Удоволствие и само удоволствие.

Описанието на Revo 3.3 не се заключава само в една суха спецификация. Всеки един детайл, всеки един възел е така проектиран, че да носи единствено и само удоволствие от притежанието и управлението на модела.

По-широка стойка.

Traxxas Revo 3.3 е един от най-стабилните в завои камиони. Но това не би могло да се дължи само и единствено на уникалното му шаси и окачване. Огромна роля за отличното пътно поведение на Revo 3.3 играят джантите и гумите. Обърнете внимание на разкрача, който има камиона. Освен с всичко останало, той е постигнат и с красивите изнесени Geode джанти. Монтажа им също е иновация от Traxxas. Използвани са 17 мм splined главини и гайки, които освен осезаемо по-добра визия, добавят и още по-добра контактна повърхност и сигурност на сглобката.

OptiDrive - интегрирана интелигентна система за заден ход.

Към днешна дата единствено Traxxas предлага толкова сигурен метод за превключване от предна към задна (и обратното) предавка. OptiDrive представлява микропроцесорен модул, който следи за движението на Revo 3.3 и осигурява оптимално превключване на предавките. Освен за бързата смяна от предна към задна предавка (и обратното), OptiDrive се грижи за избягване на неволно превключване, примерно на задна предавка, когато камиона е в движение напред. И не на последно място – електронният модул позволява използването на олекотена скоростна кутия, което допълнително спомага за осезаемата динамика на Revo 3.3.

Кормилно управление.

Както във всяко едно друго отношение, така и в кормилното управление Revo 3.3 е повече от безупречно. Имате на разположение 2 дигитални и водоустойчиви серво машини с обща тяга от 18 кг. Няма терен, настилка или ситуация, в които да изпитате недостиг на тяга в кормилни колела.

Автоматична двустепенна скоростна кутия.

Traxxas Revo 3.3 е оборудван с автоматична двустепенна скоростна кутия. Това означава, че модела сам превключва от мощната първа към бързата втора предавка. И обратното. Скоростите на модела не изискват специфично обслужване, което ги прави изключително надеждни в дългосрочен план. Имате възможност да регулирате момента на превключване между първа и втора предавка. По този начин можете да настроите скоростите спрямо вашите предпочитания. Фабричната им настройка е оптимална и не е нужно да я променяте. Възможността за настройка е предвидена за тези от вас, които търсят едно по-различно пътно поведение на Traxxas Revo 3.3, съобразено с определен терен, на който ще го управлявате.

Амортисьори и диференциали.

Диференциалите на Traxxas Revo 3.3 са фабрично заредени със силиконово масло. Имате възможност да го подмените със силиконово масло с различен от заводския вискозитет. По този начин можете да настроите работата на всеки от диференциалите по собствено усмотрение и желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели, съответно пътното поведение на модела. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла.

Traxxas Revo 3.3 е оборудван с алуминиеви, регулируеми, хоризонтално разположени амортисьори, което ви дава възможност по всяко време, в зависимост от избора на терен за управление, да регулирате тяхната твърдост по съвсем лесен начин. В задния си край те са свързани с rocker-и, което е още една от иновациите на Traxxas. Благодарение на тази технология е постигнат регулируем и дълъг ход на всеки носач в комбинация на къс ход на всеки амортисьор.

Двигател.

TRX3.3 е синоним на висока производителност в целия оборотен диапазон. Този двигател няма конкуренция в своя клас. Всяко едно излизане с Revo 3.3, без значение на гладка или офроуд настилка, е истинско удоволствие. Разполагате със запас от достатъчна мощност, без значение дали модела току що е потеглил или преодолява препятствия по пресечения терен с висока скорост.

Стартиране на TRX 3.3.

Traxxas Revo 3.3, както и всички други нитро модели на Traxxas, е оборудван със стартер, монтиран в близост до двигателя. Няма нужда да дърпате пулстартер въже или да държите външен стартер в ръката си, както е при повечето други конкурентни модели от този клас. Просто свържете електронното контактно устройство към куплунга в задната част на модела, натиснете копчето и ще чуете прекрасния звук на TRX 3.3 двигателя. Инженерите на Traxxas ви осигуряват и друго удобство – нямате нужда от щипка за палене. Към свещта на двигателя има постоянно свързан захранващ проводник. Подгряването й става отново от електронното пусково устройство, което освен всичко останало, следи и за изправността й и ще ви сигнализира ако имате проблем с нея.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas Revo 3.3 е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ на прашна или хлъзгава настилка системата няма да позволи на модела да се завърти и да поднесе, а ще го ускори в права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas с обозначение Ready-To-Race® е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията.

Забавление не само при управлението на модела.

Traxxas Revo 3.3 може да бъде разглобен до последния винт. След което с помощта на инструкцията от комплекта може да го сглобите отново. За голяма част от нашите клиенти удоволствието от работата по модела е не по-малко от това да го управляват. Грижата за него е изцяло ваша - периодично обслужване, преглед за амортизирани части и подмяната им, в случай, че това се налага. Ако нямате възможност, без значение от причината, да поддържате сами своя модел в изправност, може да се доверите на нашия квалифициран сервиз.

За ваше удобство хоби център Нитро Планет разполага със секция Документация. В нея ще откриете в PDF формат всички оригинални на английски език ръководства за Traxxas Revo 3.3 - инструкция за експлоатация и настройка на модела, списък с вложените и опционални (тунинг) части, схема на разглобеното състояние на модела и др.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията.

 • Traxxas Revo 3.3 4x4;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz (TQi), захранвано от 4 батерии АА (батериите не са включени в комплекта);
 • акумулатор за EZ-Start запалителната система;
 • акумулатор за захранване на модела;
 • зарядно устройство за акумулатора на EZ-Start, за 12V автомобилна запалка (не може да се използва за основно зарядно устройство);
 • шиеше за по-удобно презареждане с гориво;
 • резервна свещ;
 • богат набор от инструменти;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език;
 • ръководство на български език за разработване на TRX3.3 двигателя, стъпка по стъпка;
 • ръководство на български език за регулярното обслужване на TRX 3.3 двигателя и въздушния филтър;
 • гаранционна карта

Какво е нужно да закупите допълнително.

 • 4 броя AA батерии за предавателя;
 • зарядно устройство за акумулатора на модела и акумулатора на EZ-Start запалителната система
 • гориво с 20%-25% съдържание на нитрометан;
 • масло за двигателя, използва се след каране: препоръчваме употребата на WD-40 (но не и негови аналози).
 • масло за въздушния филтър: препоръчваме оригинално от Traxxas

Гаранция.

Всички модели, закупени от хоби център Нитро Планет, имат търговска гаранция, както и 2 години гаранция за съответствие. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 525 mm;
 • височина: 280 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 248 mm;
 • предна следа: 444.5 mm;
 • задна следа: 447 mm;
 • клирънс в центъра на модела: 108 mm;
 • тегло: 4.69 kg;
 • гуми: Maxx® (6.3" x 3.8");
 • джанти: 3.8" Geode™ mirror-chrome wheels with 17mm Splined Hex Hubs;
 • двигател: TRX 3.3;
 • задвижване: 4х4 с кардани;

Моля да имате предвид, че за разлика от резервните и тунинг части, не всички модели на Traxxas са налични по всяко време в нашия реален магазин. Преди да направите онлайн поръчка за този модел, свържете се с нас, за да ви информираме за текущата му наличност. В случай, че избраният от вас модел не е наличен, ние можем да го доставим за вас в рамките на до 10 работни дни.

---------------------


Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas Revo 3.3, 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX53097-3
 • Наличност: В наличност
 • 1,423.70лв.
 • без ДДС: 1,186.42лв.