Traxxas Spartan Brushless, 2.4 GHz TQi, TSM

Максимална скорост от близо 100 км/ч., водно охлаждане на мотор и контролер, стабилизатори в задната част на корпуса и възможност за регулиране разположението на акумулаторите. Това са само част от характеристиките на Traxxas Spartan.

Корпус, тяло и задвижване.

С откачането на само една щипка ще може да свалите горния капак на Traxxas Spartan. Под него ще откриете:

 • цялото задвижване на лодката, което след развиване на няколко винта може да бъде извадено цялото за профилактика, обслужване или просто за забавление;
 • двете регулируеми легла, които позволяват изместването напред и назад (по дължината на лодката) на акумулаторите с цел постигане оптимално поведение върху водата на Traxxas Spartan, оптимизирано спрямо вашите предпочитания.

Traxxas Spartan се задвижва от Traxxas Velineon® VXL-6s Marine контролер и Traxxas Velineon® 540XL Brushless мотор, и двата с водно охлаждане. За захранване на тази безчеткова тяга ще са ви нужни 2 броя LiPo акумулатора (продават се отделно). В задната част на лодката се намира водозащитена дигитална серво машина.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas Spartan е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ лодката ще поеме в абсолютно права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas с обозначение Ready-To-Race® е отлично окомплектован и готов за управление веднага след изваждането от кутията. Единственото, от което имате нужда са 4 батерии АА за захранване на предавателя и 2 броя LiPo акумулатора, 2S или 3S, в зависимост от динамиката, която искате да постигнете с лодката. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Забавление не само при управлението на модела.

Traxxas Spartan може да бъде разглобен до последния винт. След което с помощта на инструкцията от комплекта може да го сглобите отново. За голяма част от нашите клиенти удоволствието от работата по лодката е не по-малко от това да я управляват. Грижата за нея е изцяло ваша - периодично обслужване, преглед за амортизирани части и подмяната им, в случай, че това се налага. Ако нямате възможност, без значение от причината, да поддържате сами своята лодка в изправност, може да се доверите на нашия квалифициран сервиз.

За ваше удобство хоби център Нитро Планет разполага със секция Документация. В нея ще откриете в PDF формат всички оригинални на английски език ръководства за Traxxas Spartan - инструкция за експлоатация и настройка на модела, списък с вложените и опционални (тунинг) части, схема на разглобеното състояние на модела и др.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas Spartan Brushless;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz TQi, захранвано от 4 батерии АА (батериите не са включени в комплекта);
 • набор от инструменти за пълното разглобяване, сглобяване и поддържане на модела;
 • удобна стойка за поставяне на лодката;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език.
 • гаранционна карта

Какво е нужно да закупите допълнително.

За задвижването на Traxxas Spartan ще са ви нужни 2 броя 2S (всяка по 7.4V, общо 14.8V) или 2 броя 3S (всяка по 11.1V или общо 22.2V) LiPo акумулатори и зарядно устройство за тях. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас. Разбира се, не забравяйте за 4 броя АА батерии за дистанционното управление.

Гаранция.

Всички модели, закупени от хоби център Нитро Планет, имат търговска гаранция, както и 2 години гаранция за съответствие. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 1037 mm;
 • височина: 147 mm;
 • широчина: 243 mm;
 • тегло: 2.1 kg;
 • контролер: Traxxas Velineon® VXL-6s с водно охлаждане;
 • двигател: Traxxas Velineon® 540XL Brushless с водно охлаждане;
 • максимална скорост: около 95 км/ч.

Моля да имате предвид, че за разлика от резервните и тунинг части, не всички модели на Traxxas са налични по всяко време в нашия реален магазин. Преди да направите онлайн поръчка за този модел, свържете се с нас, за да ви информираме за текущата му наличност. В случай, че избраният от вас модел не е наличен, ние можем да го доставим за вас в рамките на до 10 работни дни.

---------------------Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas Spartan Brushless, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX57076-4
 • Наличност: В наличност
 • 1,017.10лв.
 • без ДДС: 847.58лв.