Traxxas Summit 4x4, 2.4 GHz TQi

100% водозащитен при управление на дъжд, сняг и кал.

Уникален и без аналог. Това е Traxxas Summit. Високо проходим офроуд модел, разработен на базата на Traxxas E-Revo, който ще ви достави удоволствие при всякакви условия. Преодолявайки с лекота тежки препятствия и терени, той ще остави зад себе си почти всеки модел, дръзнал да го следва. През дистанционното управление можете да изберете:

 • бързи и бавни предавки, повече скорост или повече мощ;
 • заключване само на предния или на предния и задния диференциал за преодоляване и на най-тежките трасета;

Купе.

Купето на Traxxas Summit е окоплектовано с фабрично осветление. В предната броня са вградени 4 броя ярки бели светодиода, два от които са с монтирани рефлектори. Това ще направят нощното каране на модела още по-реално. Те не просто светят, а осветяват отлично и достатъчно надалеч терена пред модела. Ако прецените, че не са ви достатъчни или искате още по-голяма ефектност на модела, може да закупите от хоби център Нитро Планет оригинален Traxxas модул с допълнителни 4 броя диоди, които лесно се монтират на тавана на Traxxas Summit. В задната брояна на модела има фабрично вградени 6 броя червени светодиоди. Така, от към осветление, визията на камиона е напълно завършена. Но за да стане тя още по-агресивна и още по-истинска, върху цялото купе е монтиран ExoCage™ ролбар, включващ и предпазители на арките на калниците.

Задвижване.

Комбинацията от EVX-2™ контролер и легендарния Titan 775 мотор е непобедима, когато става дума за преминаване през най-тежките офроуд терени. Разбира се, както при всички останали модели на Traxxas, електрониката на Traxxas Summit е 100% защитена при управление в дъжд и сняг, през локви и кал. EVX-2™ поддържа управление с 2 броя 2S Lipo акумулатора.

Амортисьори и диференциали.

За разлика от други марки, при които масово се използва грес, всички модели на Traxxas са с отлично конструирани и уплътнени диференциали. Което позволява използването на силиконово масло с различен вискозитет в тях. Имате възможност да настроите всеки отделен диференциал по собствено желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели на различни терени. Фабрично диференциалите и амортисьорите са заредени с масло от производителя. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла. Traxxas Summi е оборудван с алуминиеви, регулируеми, хоризонтално разположени амортисьори, което ви дава възможност по всяко време, в зависимост от изборана терен за управление, да регулирате тяхната твърдост по съвсем лесен начин.

Шаси и кормилно управление.

Шасито на Traxxas Summit е уникално по рода си. То е изключително добре балансирано и ви позволява с лекота да го настроите по височина. За равномерно разпределение на теглото съществена роля оказва и разположението на двете захранващи батерии. Леглата им са поставени от двете страни на модела и са снабдени с капаци за предпазване на батерията от евентуални наранявания, както и с вентилационни отвори за нейното охлаждане. Кутията на приемника е напълно изолирана от вода. Кормилното управление е оборудвано с две водоустойчиви сервомашини, всяка от които разполага с 9 кг. сила. Така върху завиващите гуми във всеки един момент разполагате с 18 кг. сила на завиване. Което е предостатъчно при управление на всякакъв терен, включително и тежък офроуд.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas Summit е оборудван с последно поколение  4-канална 2.4 GHz TQi апаратура. От нея, освен стандартното управление на модела, ще може да контролирате и избирате бърза и бавна предавка от скорстната кутия, да заключвате и отключвате предния и задния диференциал. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas с обозначение Ready-To-Race® е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. Модела е оборудван с всичко, от което имате нужда. Единственото, което ви трябва допълнително са акумулатори и зарядно устройство, както и 4 батерии АА за захранване на предавателя. Ако това е първият ви модел и не разполагате с тях, можете да ги закупите от нас.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

Traxxas Summit е оборудван с електроника, която ви позволява да управлявате модела с 2 броя LiPo акумулатори с волтаж на всеки от 7.4V (2S LiPo). Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията:

 • Traxxas Summit;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz TQi, захранвано само от 4 батерии АА;
 • набор от инструменти за пълното разглобяване, сглобяване и поддържане на модела;
 • резервни щипки за купето;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език.

Гаранция.

Всички модели Traxxas, закупени от хоби център Нитро Планет, имат гаранция 2 години. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 563mm;
 • височина: 320mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 377mm;
 • предна следа: 469.5mm
 • задна следа: 472mm;
 • тегло: 4.98 kg;
 • гуми: Canyon AT™ (7.1" x 3.8");
 • джанти: 3.8" Geode™ (chrome);
 • контролер: EVX-2;
 • двигател: Titan® 775, High-Torque Fan Cooled (10-turn)
 • задвижване: 4x4 с кардани;
 • максимална скорост: до около 60 км/ч.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas Summit 4x4, 2.4 GHz TQi

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX56076-4
 • Наличност: В наличност
 • 1,345.40лв.
 • без ДДС: 1,121.17лв.