Traxxas XO-1 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

100% водозащитен при управление на дъжд и влажна среда.

Traxxas XO-1. Представяме ви най-бързата в света Ready-To-Race® супер кола. От 0 до 160 км/ч. за по-малко от ... 5 секунди. Ако трябва да опишем по прецизно ускорението на Traxxas XO-1, то цифрите ще са следните - от 0 до 100 км/ч. за 2.3 секунди, от 0 до 160 км/ч. за 4.9 секунди. Впечатляващо, нали? В интернет пространството е пълно с видео клипове, в които собствениците на Traxxas XO-1 поставят модела на стартовата линия заедно с бързи мотори и автомобили. Резултата винаги е един и същи, в полза на XO-1. Нещо, в което може да се уверите сами.

Аеродинамика, купе и задвижване.

Благодарение на Castle Mamba Monster Extreme контролера и Traxxas Big Block Brushless мотора, Traxxas XO-1 с лекота може да развие 160+ км/ч. максимална скорост. За целта, освен мощен мотор и контролер е нужна и отлична аеродинамика. Преди да бъде пуснато в серийно производство, купето на модела и задния спойлер са преминали през няколко аеродинамични теста. Което е наложило използването на още един спойлер - ножа в предницата на модела. Изваден от кутията Traxxas XO-1 е с монтиран "стандартен" преден спойлер, който може да осигури нужния натиск върху предницата до скорост от около 90-100 км/ч. Ако решите да се забавлявате при по-високи скорости с модела, ще бъде необходимо да го замените с друг "нож", който ще откриете в комплекта към XO-1.

Амортисьори и диференциали.

За разлика от други марки, при които масово се използва грес, всички модели на Traxxas са с отлично конструирани и уплътнени диференциали. Което позволява използването на силиконово масло с различен вискозитет в тях. Имате възможност да настроите всеки отделен диференциал по собствено желание, подбирайки плътността на маслото. Същото важи и за амортисьорите - избора на вискозитет на маслото определя техните динамични показатели на различни терени. Фабрично диференциалите и амортисьорите са заредени с масло от производителя. Различните масла, които бихте могли да използвате, можете да откриете в нашия магазин или в раздела за силиконови масла. Traxxas XO-1 е оборудван с алуминиеви, регулируеми амортисьори, което ви дава възможност по всяко време, в зависимост от избора на терен за управление, да регулирате тяхната твърдост по съвсем лесен начин.

Шаси и кормилно управление.

Шасито на Traxxas XO-1 е уникално по рода си. То е изключително добре балансирано и с максимално свален център на тежестта. Както при други свои модели, така и при XO-1 инженерите на Traxxas са използвали модулно шаси. Това ви позволява за кратко време да разкачите предницата и/или задницата от централната част на модела с цел обслужване, ремонт или тунинг. Кардана на модела е изработен от екструдиран алуминий, като в отворите в двата му края има шлици, посредством които се свързва с предния и задния диференциал. Освен здравина, по този начин е постигнато изключително лесното сваляне/закрепване на кардана от/към предния и задния диференциал.

Дистанционно управление.

Дистанционните на Traxxas са най-добрите фабрични (стокови) управления на пазара. Аналогично на нашите модели, те ще ви предложат качество, надеждност и функционалност. Traxxas XO-1 е оборудван с последно поколение 2.4 GHz TQi апаратура, която разполага с вграден TSM - Traxxas Stability Management™. TSM е подобно на стабилизиращите програми при леките автомобили. При рязко подаване на газ на прашна или хлъзгава настилка системата няма да позволи на модела да се завърти и да поднесе, а ще го ускори в права посока. Намесата на TSM може да се регулира. Вие определяте колко агресивно да се намесва тя, а при желание може и да я изключите. Като опция може да оборудвате дистанционното управление с Bluetooth модул и чрез него да го свържете към Apple или Android базирани смартфони и таблети. Това ще ви позволи в реално време да извършвате всички възможни настройки на дистанционното управление по по-интересен начин, през вашия смартфон или таблет. И за двете платформи има напълно безплатен софтуер за изтегляне. Допълнително, може да оборудвате модела с различни датчици. Примерно може да поставите температурен датчик (продава се отделно) и през екрана на смартфона или таблета да следите температурата на мотора. Може да закупите GPS приемник, да го закачите за модела и по аналогичен начин да следите актуалната му скорост на движение.

Ready-To-Race®

Всеки модел на Traxxas с обозначение Ready-To-Race® е отлично окомплектован и готов за каране веднага след изваждането от кутията. Модела е оборудван с всичко, от което имате нужда. Единственото, което ви трябва допълнително са акумулатори и зарядно устройство, както и 4 батерии АА за захранване на предавателя. Ако това е първият ви модел и не разполагате с тях, можете да ги закупите от нас.

Допълнителни акумулатори и зарядни устройства.

Може да управлявате Traxxas XO-1 s 2 броя 2S (всяка по 7.4V, общо 14.8V) или 2 броя 3S (всяка по 11.1V или общо 22.2V) LiPo батерии, за които ви е нужно и зарядно устройство. Подходящи акумулатори, както и зарядни устройства за тях, може да откриете в съответните раздели на нашия онлайн магазин, а за консултация може да ползвате някои от начините за връзка с нас.

Окомплектовка или какво ще намерите в кутията.

 • Traxxas XO-1;
 • дистанционно управление на 2.4 GHz (TQi), захранвано само от 4 батерии АА;
 • набор от инструменти за пълното разглобяване, сглобяване и поддържане на модела;
 • втори нож (преден спойлер) за използване при високи скорости;
 • резервни щипки за купето;
 • допълнителни лепенки с различни надписи за купето;
 • книжка с пълен списък на вложените в модела части, както и възможните тунинг части Traxxas, които можете да закупите от хоби център Нитро Планет;
 • ръководство за експлоатация и поддръжка на български език.

Гаранция.

Всички модели Traxxas, закупени от хоби център Нитро Планет, имат гаранция 2 години. Подробности относно гаранционните условия и гаранционното обслужване на модел, компоненти и аксесоари ще намерите в придружаващата всеки модел гаранционна карта.

Сервиз.

Хоби център Нитро Планет разполага със специализиран сервиз с дългогодишен опит в ремонт и поддръжка на радиоуправляеми модели Traxxas. Предлагаме гаранционни и извънгаранционни ремонти, профилактика и обслужване на модели. Доверете ни се!

Допълнителни данни за модела:

 • дължина: 686 mm;
 • височина: 127.5 mm;
 • предна следа: 295 mm;
 • задна следа: 300 mm;
 • разстояние между мостовете (от център до център): 404 mm;
 • тегло: 3.9 kg;
 • джанти: 3.3" Split-Spoke™ (black-chrome) with 17mm splined hex;
 • предни гуми: Belted Slick Front (4.29" x 1.7");
 • задни гуми: Belted Slick Rear (4.29" x 2");
 • контролер: Castle Mamba Monster Extreme;
 • мотор: Traxxas Big Block Brushless (1650 Kv);
 • задвижване: 4x4 с кардан;
 • максимална скорост: 160+ км/ч.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Traxxas XO-1 4x4, 2.4 GHz TQi, TSM

 • Производител: Traxxas
 • Модел: TRX64077-3
 • Наличност: В наличност
 • 1,835.60лв.
 • без ДДС: 1,529.67лв.